Jari-Matti Latvala

Jari-Matti Latvala er en finsk rallyfører som kjører i WRC. Kartleseren hans er Miikka Anttila. De har kjørt sammen siden 2003. Latvala er kjent for sin aggressive kjørestil, som har gitt ham mange gode resultater.

Latvala begynte å kjøre som åtteåring, da han fikk en bil fra faren sin, som også er rallyfører. Da Latvala ble ti, begynte han å trene på rallykjøring på isen på en innsjø. Latvala deltok i sitt første internasjonale rally i 2002, da han var 17 år gammel. Han ble på syttendeplass. Han kjørte også noen WRC-løp i 2003, og kjørte deretter som junior i WRC.

Sesongen 2006 kjørte Latvala 11 WRC runder. Han vant også produksjonsbilklassen i Telstra Rally Australia. I 2007 kjørte han alle løpene, og var på lag med Matthew Wilson og Henning Solberg. Han tok den første pallplassen i Rally Irland i 2007. I 2008 begynte han å kjøre for fabrikkteamet til Ford, sammen med Mikko Hirvonen. Han vant Rally Sweden i 2008, som den yngste føreren noen gang. Han ble på fjerdeplass sammenlagt både i 2008 og 2009. I 2010 ble han på andreplass sammenlagt, før han ble på fjerdeplass igjen i 2011. I 2012 ble han på tredjeplass, men i sesongen 2013 forlot han Ford og begynte å kjøre for Volkswagen

Sesongen 2014 kjører Latvala også for Volkswagen. Han er lagkamerat med Sébastien Ogier. Latvala ble på tredjeplass sammenlagt i 2013, og 2014 har også startet bra både for ham og for Ogier. Latvala vant Rally Sweden og regnes før hvert løp som en av favorittene i henhold til Ladbroke. Han ligger foreløpig på andreplass i sammendraget, etter lagkamerat Ogier. Det er 29 poeng mellom dem.

I Rally Portugal, som var forrige runde, ble Latvala bare på fjortendeplass. Dette er det dårligste resultatet hans denne sesongen, så han er nok revansjelysten når neste runde kjøres i Argentina. Han og Ogier sørger også for at Volkswagen leder konstruktørklassen.